VOG aanvragen

Een VOG aanvragen is voor iedere (potentiële) werknemer belangrijk, een VOG is in sommige gevallen vereist bij het solliciteren naar een nieuwe baan. Een VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en kan aangevraagd worden bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Waarom moet u een VOG aanvragen?

Bij het aanvragen van een VOG wordt er naar uw gedrag in het verleden gekeken. Justis screent personen en kijkt naar het (professionele) gedrag bij vorige banen en opleidingen. Voor sommige functies is het aanvragen van een VOG verplicht, denk aan functies waarbij u werkt met kwetsbare mensen zoals ouderen of jonge kinderen. Leraren, kinderopvang of taxichauffeurs zijn voorbeelden van beroepen waarbij een VOG aanvragen noodzakelijk is.

Wanneer wordt een VOG verleend?

U ontvangt een VOG indien u geen strafbaar feit heeft gepleegd in het verleden dat relevant zou zijn voor uw (toekomstige) baan of functie. U kunt een VOG aanvragen op verschillende manieren, afhankelijk van uw situatie en waarvoor u de VOG voor nodig heeft. Als werknemer of werkgever kunt u terecht bij de gemeente, online of bij Justis. Ook rechtspersonen kunnen terecht bij Justis om een VOG aan te vragen. Uiteraard kunnen wij ook een voor u aanvragen.

VOG aanvragen voor stage of bijbaantje

Als jongere of vrijwilliger kan de werkgever ook om een VOG vragen. Als je geen strafblad hebt zal een VOG aanvragen vrij makkelijk gaan, bij een strafblad wordt er nader gekeken naar het gedrag. Hoelang geleden is het strafbare feit gepleegd? Hoe oud was de aanvrager destijds? Hoe ernstig was het en is het relevant voor de (toekomstige) functie die je wil doen? Dergelijke vragen worden door Justis behandeld voordat de VOG wordt gegeven of afgewezen. Bij specifieke stages of banen kan een strafblad je tegenwerken, met name als het strafbare feit relevant is voor de baan die je wil gaan doen.

Kortom, een VOG aanvragen is van belang voor je (toekomstige) werkgever en het geeft aan dat uw gedrag in het verleden geen problemen op zal leveren bij het vervullen van een (toekomstige) taak of functie.

Wilt u direct via ons een VOG aanvragen?

Dit kan via het profiel: VOG/Criminal Record
Middels dit profiel kunnen wij de VOG aanvraag digitaal voor u klaarzetten en u begeleiden bij de aanvraag. Ook kunnen wij u helpen met het aanvragen van een criminal record buiten Nederland.

De kosten voor de VOG of Criminal Record blijven bij u als kandidaat liggen en dient u rechtstreeks af te rekenen met de uitgevende instantie.


Screeningsonderdelen:
•    VOG/Criminal Background Check**

Kosten voor aanvraag VOG:
 €15,00 excl 21 % btw
** De aanvraag van de VOG, dan wel een buitenlandse equivalent hiervan, dient te worden gedaan door de Betrokkene zelf, die hiervoor zelf ook de kosten draagt. CV-OK ondersteunt waar mogelijk de Betrokkene bij de aanvraag en verdere afhandeling van de VOG dan wel het equivalent daarvan.


Heeft u meer uitleg nodig over VOG? Stuur een e-mail naar: info@cv-ok.nl
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord