Uzelf screenen

CV-OK biedt u de mogelijkheid om zelf een screening aan te vragen, al dan niet in lijn met de eisen die uw (toekomstige) werkgever/opdrachtgever stelt. Dankzij innovatieve software bent u verzekerd van een beveiligd digitaal screeningproces dat voldoet aan alle compliance eisen en binnen een week is afgerond.

Direct beginnen

Hoe werkt het?

Nadat u uw account heeft aangevraagd, ontvangt u direct de activatie mail voor uw gebruikersaccount. Uw gebruikersaccount is uw eigen online beveiligde omgeving waarbinnen u een screening kan aanvragen en de uitkomsten kan delen met uw (toekomstig) werkgevers/opdrachtgevers.

Wij wijzen u er graag op dat in het geval u als consument een screening bij ons heeft aangevraagd, u heeft ingestemd met directe levering van de screeningsdienst waardoor er geen bedenktijd geldt.

U kunt kiezen uit de verschillende screeningsprofielen:

Profiel 1: VOG/Criminal Record

Middels dit profiel kunnen wij de VOG aanvraag digitaal voor u klaarzetten en u begeleiden bij de aanvraag. Ook kunnen wij u helpen met het aanvragen van een criminal record buiten Nederland. De kosten voor de VOG of Criminal Record blijven bij u als kandidaat liggen en dient rechtstreeks af te rekenen met de uitgevende instantie.
Screeningsonderdelen:
  • VOG/Criminal Background Check**

Profiel 2: Basis

Dit profiel is betreft een basis screening t.b.v. Employment screening en niet branche specifiek.
Screeningsonderdelen:
  •     ID
  •     Educatie*
  •     Werkervaring
  •     Integriteitsverklaring
  •     VOG/Criminal Background Check**

Profiel 3: Basis Financiële dienstverlening:

Dit screeningsprofiel bevat de checks welke voldoen aan de screeningseisen van financiële instellingen.
Screeningsonderdelen:
  • ID
  • Educatie*
  • Werkervaring
  • Kredietwaardigheidscheck
  • Integriteitsverklaring
  • VOG/Criminal Background Check**

Kosten per screening:

Profiel 1: VOG/Criminal Record; €15,00 (€18,15 incl. 21% btw)

Profiel 2: Basis: € 107,00; (€129,50 incl. 21% btw)

Profiel 3: Basis financiële instellingen: € 125,00 (€151,25 incl. 21% btw)

  * De verificatie van buitenlandse diploma’s en instellingen brengt een toeslag met zich mee van € 60,00 excl. btw per diploma.
  ** De aanvraag van de VOG, dan wel een buitenlandse equivalent hiervan, dient te worden gedaan door de Betrokkene zelf, die hiervoor zelf ook de kosten draagt. Deze kosten zijn derhalve niet inbegrepen in de hierboven  benoemde kosten per screening. CV-OK ondersteunt waar mogelijk de Betrokkene bij de aanvraag en verdere afhandeling van de VOG dan wel het equivalent daarvan.

Nadere uitleg screeningsonderdelen

  • ID - verificatie van het ID document (paspoort of ID Card). In aanvulling op verificatie van het document wordt ook gekeken of het document als gestolen of vermist is opgegeven (VIS register).
  • Educatie* - verificatie vindt in eerste instantie plaats via Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In tweede instantie wordt het opleidingsinstituut benaderd en als laatste middel vindt verificatie plaats via het diploma van de betrokkene. Buitenlandse diploma’s en opleidingen worden geverifieerd via Nuffic, waarbij er terugkoppeling is op zowel de opleiding zelf als het (behaalde) diploma.*
  • Werkervaring - Standaard wordt de laatste 5 jaar geverifieerd. Dit gebeurt via 1) referenten of 2) de HR afdeling van de voormalig werkgever. De verificatie van werkervaring heeft de kenmerken van een werkgeversverklaring.
  • Kredietwaardigheid - overzicht van:
   1. mogelijk lopende betalingsissues
   2. bedrijven op naam/adres
   3. civielrechtelijke uitspraken (wo faillissement)
   4. curatele register.
  • Integriteitsverklaring - eigen verklaring die de kandidaat (online) invult en ondertekend met daarin vragen over financiële huishouding, evt. lopende strafrechtelijke zaken, nevenfuncties etc.
  • VOG/Criminal Background Check** – het faciliteren van de aanvraag voor de Verklaring Omtrent Gedrag/Criminal Background Check, het opvolgen met ‘reminders’ en zorgen dat het in het rapport verwerkt wordt. Tijdens de aanmelding van een screening kunt u aangeven welk VOG profiel u gecheckt wenst te zien.


  Direct beginnen

Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord