Screenen in de zorg

Wetgeving zoals de vergewisplicht – artikel 4 van de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) – vormt vaak de aanleiding om (nieuwe) werknemers te screenen. Dat is een goede ontwikkeling, want er bestaat een directe relatie tussen het waarborgen van kwaliteit en veiligheid en het voeren van een professioneel screeningsbeleid.

Screenen in de zorg

Het goed uitvoeren van het  screeningsbeleid is een complex proces. De ervaring leert dat wanneer zorginstellingen hun screening zelf uitvoeren, het overzicht veelal ontbreekt omdat verschillende personen op verschillende afdelingen verschillende punten verifiëren om dit vervolgens weer terug te koppelen. Het uitbesteden van het complete screeningsproces aan een professionele organisatie bespaart tijd, energie en kosten en maakt dat zorginstellingen zich weer volledig kunnen richten op het bieden van kwalitatief goede zorg.
 
Meer informatie over screenen in de zorg?

Download Whitepaper: Screenen in de zorg


VOORDELEN VAN SCREENEN DOOR CV-OK

 CV-OK heeft inmiddels jarenlange ervaring met screening in de zorgsector. Het uitbesteden van een screening aan CV-OK biedt verschillende voordelen:
  • Besparen van tijd, energie en kosten
  • Het complete screeningsproces wordt uit handen genomen en professioneel uitgevoerd
  • Meer overzicht; alles wordt via één organisatie (CV-OK) geregeld
  • Gebruiksvriendelijke, beveiligde online-applicatie voor werkgever en (nieuwe) werknemer
  • Heldere communicatie; over de voortgang van het proces en de te nemen stappen
  • Strikte naleving van actuele wet- en regelgeving; bijvoorbeeld op het gebied van privacy en verwerking van persoonsgegevens
  • Efficiënte en veilige afhandeling van het gehele screeningsproces
  • Professioneel resultaat; een overzichtelijk screeningrapport
  • Kwaliteits- en veiligheidswaarborg; een ongeschikte (nieuwe) werknemer zal minder snel solliciteren wanneer screening deel uitmaakt van de onboarding
 
 

ACCREDITATIES VAN NIAZ EN JCI

 Naast nieuwe wet- en regelgeving vormen accreditaties uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) en Joint Commision International (JCI) ook aanleiding voor het voeren van een professioneel screeningsbeleid.
 
JCI gaat hierin verder dan NIAZ en stelt dat de registratie, opleiding, training en ervaring van een (nieuwe) werknemer dient te worden geverifieerd bij een primaire bron. Informatie over een verkregen diploma mag daarom niet door de kandidaat zelf worden geleverd, maar moet worden opgevraagd bij een instantie als Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Volgens JCI voldoet de door CV-OK uitgevoerde verificatie, het proces en de vastlegging ervan aan de strenge screeningseisen van de Amerikaanse organisatie. 
 
Meer informatie nodig over het screenen van personeel? U kunt ons altijd e-mailen

Of vragen rondom de Vergewisplicht?  Bekijk hieronder een kort filmpje hierover.

Download
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord