In-employment screening


Wat is in-employment screening?

In-employment screening betreft de verificatie van gegevens van bestaand personeel. Deze is met name gericht op het meten van de mate van risico voor de organisatie. De verificatie van diploma’s en werkervaring is al gedaan, dus hoeft niet opnieuw geverifieerd te worden. Wat meer van belang is bij in-employment screening is het vaststellen of er geen verhoogd risico is ingetreden voor de organisatie. Deze toets wordt met name gedaan d.m.v. het toetsen van integriteit via een eigen of integriteitsverklaring, nagaan van bepaalde kredietinformatie en/of het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Waarom is een dergelijke, periodieke screening steeds vaker van belang? De top 5 redenen om te frauderen zijn:
  • Gebrek aan loyaliteit (in 40% van de gevallen)
  • Schulden in de privé omgeving (28% van de gevallen)
  • Gedwongen vertrek (27% van de gevallen)
  • Gebrek aan interesse in het werk (ca. 20% van de gevallen)
  • Kredietcrisis (ca. 14% van de gevallen)

In-employment screening helpt risico's voorkomen

Inmiddels wordt in-employment screening steeds vaker op de agenda gezet. Dat heeft niet alleen te maken met de cijfers omtrent fraude, alhoewel dat indirect zeker een reden is. Veel heeft te maken met het imago van bepaalde sectoren. Onder andere in navolging van de crisis willen klantgerichte organisaties een betrouwbare uitstraling hebben en kunnen daarbij niet het risico accepteren dat de organisatie wordt afgeleid door fraudezaken. Dat is niet alleen slecht voor het bedrijf zelf, maar brengt het imago ook veel schade toe.

De financiële sector loopt hierin weer voorop. Niet vreemd gezien de schandalen van de afgelopen paar jaar. Inmiddels wordt ook in Nederland de ‘UK Bribery Act’ geadopteerd door de DNB. Deze wet houdt in dat de lijn verantwoordelijk wordt gehouden voor beleid en actie gericht op het voorkomen van fraude. Dat is een directe aanleiding om beleid op te pakken gericht op periodieke screening.

klik hier voor de diverse mogelijkheden

Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord