Employment screening


Wat houdt employment screening in?

Employment screening (ofwel: personeel screenen) betreft de verificatie van bepaalde gegevens van toekomstig en/of bestaand personeel met als doel vast te stellen dat de persoon voldoende betrouwbaar is en geen potentieel risico vormt voor u als werkgever. Er wordt gekeken naar iemand verleden en het betreft het screenen van curriculum vitae.  


Hoe wordt de employment screening uitgevoerd?

Ca. 70% van CV’s bevat onwaarheden, waarbij het meeste ‘gejokt’ wordt over het behaald hebben van een diploma en/of onderdelen van de werkervaring in het verleden. Een belangrijk onderdeel van de employment screening is de verificatie van onder andere opleidingen en werkervaring. Daarnaast worden financiële gegevens vastgesteld, en gecheckt of de persoon voldoet aan alle betalingsverplichtingen.  Tevens vormt de verklaring Omtrent Gedrag een graadmeter voor het potentiële risico voor de organisatie.


Het goed in kaart brengen van dergelijke informatie bij zowel vaste als tijdelijke medewerkers is per definitie goed voor uw organisatie. Organisaties die structureel goed screenen worden gekenmerkt door een hoger integriteitsniveau dat mede bepalend is voor de cultuur en productiviteit van de organisatie. Bedrijven met een helder screeningsbeleid presteren beter. (bron: Aberdeen 2010).


Kennis en werkwijze employment screening

CV-OK heeft uitgebreide kennis op het snijvlak van HR, Recruitment, Risk Management en ICT en stelt van daaruit de klant centraal, en vertaalt dit continu naar de producten en dienstverlening van CV-OK. Niet alleen wordt er rekening gehouden met de time-to-hire, de gebruikersvriendelijkheid en alle compliance eisen, maar kan de opdrachtgever ook verschillende screeningsprofielen aanhouden in lijn met het eigen screeningsbeleid.Employment screening in het Nederlands en in het Engels

CV-OK doet employment screenings in het Nederlands en in het Engels.

CV-OK is gespecialiseerd in het verifiëren van gegevens en leveren van data voor employment screenings. De beoordeling ervan is aan onze opdrachtgever dan wel de intermediair. Wel kan CV-OK ondersteunen bij het vormen van beleid op dit gebied.
Onder employment screening vallen pre-employment screening en in-employment screening.   

lees hier meer over pre-employment screening

lees hier meer over in-employment screening


Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord