Background  check CV-OK


Een background check laten uitvoeren

Een background check laten uitvoeren. Waarom zou u dat laten doen en welke voordelen biedt het? In sommige situaties wilt u meer zekerheid voordat u een keuze maakt over met wie u in zee gaat. Als werkgever is het vinden van de geschikte kandidaat voor een functie lastig en soms niet transparant. Als verhuurder een huurder kiezen is ook nog een moeilijke opgave. Vervelende situaties wilt u zo veel mogelijk voorkomen. Achteraf spijt hebben natuurlijk ook. Er zijn verschillende methodes die ervoor zorgen dat u met iets meer zekerheid een overwogen keuze kunt maken en dat u een eerlijke representatie van de kandidaat hebt.

Een background check biedt zekerheid

Bij het aannemen van een nieuwe werknemer is een screening een goed idee. Een pre-employment screening onderzoekt het verleden van de potentiële werknemers en biedt een volledig rapport voor de werkgever. In veel gevallen kan een onderzoek naar de achtergrond (een background check) belangrijke informatie opleveren. Zaken als:
  • opleidingen
  • behaalde diploma’s en
  • referenties
kunnen allemaal gecontroleerd worden.

Sociale Media

Sociale media spelen een grote rol in de hedendaagse samenleving. Dat is een voordeel voor het screeningsproces. Online kan informatie van bijvoorbeeld potentiële kandidaten worden verzameld en de relevante punten eruit worden gehaald. Als u zelf snel gaat surfen is de kans groot dat u weinig relevante of interessante informatie naar boven haalt. Het uitbesteden van een background check aan een professional is daarom een goed idee. Wij houden ons uiteraard altijd aan de spelregels.

Een professionele background check is effectief

Voorkom vervelende situaties die onnodig veel tijd en geld kosten. Een professional weet binnen welke kaders een potentiële kandidaat onderzocht kan en mag worden. Weet met wie u in zee gaat en laat een background check doen door een erkende partij.
Het screenings-proces is digitaal en erg gebruiksvriendelijk voor de werkgever en de kandidaat. Als een kandidaat iets is vergeten aan te leveren dan krijgt hij/zij automatisch een herinnering.

Contact CV-OK

Hebt u vragen of wilt u extra informatie over screenen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Uw vraag of opmerking:
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord