PES screening

Wat is PES screening?

PES screening staat voor pre employment screening en betreft het screenen van toekomstig personeel, waarbij hun integriteit wordt vastgesteld (en daarmee de betrouwbaarheid van de persoon) en de mate van risico wordt gemeten. PES screening wordt doorgaan gedaan alvorens een bedrijf nieuwe personen in dienst neemt. Het is belangrijk om de integriteit van een nieuwe werknemer vast te stellen, om niet voor onaangename verrassingen komen te staan in een later stadium. Dit is van essentieel belang voor de groei en ontwikkeling van uw bedrijf.
 

Voor wie is PES screening relevant?

PES screening is voor vrijwel iedere partij relevant. Het verhoogt de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw personeel, wat indirect zal bijdragen aan positieve groei en ontwikkeling van uw bedrijf. Steeds vaker halen screening-gerelateerde items het nieuws. Denk hierbij aan wethouders en burgemeesters die buiten de boeken treden of werknemers die zich mooier voordoen dan zij zijn. Niet voor niets wekt PES screening steeds vaker de interesse van zowel publieke als private partijen. Het geeft een extra zekerheid aan bedrijven dat zij de juiste mensen in dienst nemen, die niet voor onverwachtse problemen zullen zorgen.   

 

Waarom is PES screening van belang?

Vele statistieken wijzen uit dat PES screening daadwerkelijk helpt. Bedrijven die 'pes' toepassen hebben 43% meer kans om best-in-class resultaten te boeken, in tegenstelling tot bedrijven die geen pre-employment screening toepassen. Tevens helpt een pre-employment screening de werkgever om de kandidaat met de meeste potentie te selecteren. Door pre-employment screenings neemt de kwaliteit van het inhuren van personeel met 7% toe. Een pre-employment screening kan waardevol zijn om verliezen als consequentie van diefstal, letsel, onzinnigheid, misbruik van drugs en alcohol, verzekeringsclaims en onachtzaam inhuren van mensen tegen te gaan.Uw vraag of opmerking:
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord