Pre-Employment screening (PES)


Wat is pre-employment screening (pes)?

Pre-employment screening (pes) betreft het screenen van toekomstig personeel waarbij zowel het vaststellen van de integriteit (en daarmee de betrouwbaarheid van de persoon) als het meten van de mate van risico beiden van belang is.

Pre-employment screening helpt werkgevers risico’s te vermijden. Bedrijven die 'pes' toepassen hebben 43% meer kans om best-in-class resultaten te boeken in tegenstelling tot bedrijven die geen pre-employment screenings toepassen. Tevens helpt een pre-employment screening de werkgever om de kandidaat met de meeste potentie te selecteren. Door pre-employment screenings neemt de kwaliteit van inhuren met 7% toe. Een pre-employment screening kan waardevol zijn in het bestrijden van verliezen als consequentie van diefstal, letsel, onzinnigheid, misbruik van drugs en alcohol, verzekeringsclaims en onachtzaam inhuren van mensen.

Pre-employment screening kan plaatsvinden in het geval de wet dit verplicht, of wanneer een bedrijf dit als noodzakelijk ziet. Dit komt vaak voor op het moment dat een functie kwetsbare elementen bevat. Integriteit wordt ook vaak getoetst tijdens een pre-employment check. Integriteit is een menselijk eigenschap die nauw verwant is met een consciëntieuze persoonlijkheid. Integriteit wordt breed gedefinieerd als onafhankelijk, rechtvaardig, betrouwbaar, loyaal, plichtsgetrouw en betrokken, zorgvuldig, open, duidelijk en eerlijk.

Wat kan gescreend worden via  pre-employment screening ?

De volgende zaken kunnen gescreend worden voordat een kandidaat in dienst wordt genomen:

  • Integriteit (eigen) verklaring
  • ZZP check (BTW, KvK)
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Criminal Records andere landen
  • Internetprofiel/ online profiel screenen
  • PEP/ sanctie lijsten
  • Sector specifieke registraties (bv BKR, NVM)
  • Functie specifieke registers (bv BIG, DSI)
  • Custom check (digitale afhandeling van klant specifieke eisen; zoals bv gedragscode, geheimhouding, upload van salarisstrook etc.)

Pre-employment screening samengevat

Kortom: pre-employment screening is het controleren van bepaalde zaken van een potentiële kandidaat die betrekking hebben op zijn/haar toekomstige functie met het doel om risico tot een minimum te beperken.

Employment screening

In-employment screening
Uw aanvraag is verstuurd.
De Validata Group B.V. (met de labels CV-OK, Vrijwilliger-OK en Wonen-OK) maakt gebruik van cookies en webstatistieken om beter inzicht te krijgen in het gebruik en de behoefte van de bezoeker. Dit doen we om deze website te kunnen blijven verbeteren voor de gebruikers. ×