Spring naar content

In-employment screening

In-employment screening betreft het verifiëren van gegevens van huidig personeel. Een verandering in de situatie van een medewerker kan mogelijk risico’s met zich meebrengen. In-employment screening zorgt ervoor dat een werkgever op de hoogte is van deze risico’s. Zo weet jij wie je in dienst hebt!

Download de whitepaper

Waarom een in-employment screening uitvoeren?

Tijdens een in-employment screening worden gegevens van een huidig werknemer gecontroleerd. Dit is veelal een aanvulling op pre-employment screening, de screening van sollicitanten bij indiensttreding. Omdat iemand zijn leef- en werkomgeving continu verandert, is het interessant om na een periode van tijd bepaalde checks opnieuw uit te voeren. Sommige screening checks zijn namelijk momentopnamen. Zo kan een werkgever er bijvoorbeeld voor kiezen om na vijf jaar via de VOG-check na te gaan of een werknemer strafbare feiten heeft gepleegd die een risico kunnen vormen voor zijn/haar functie of de organisatie in het algemeen.

Bovendien kan een in-employment screening eenmalig of periodiek worden uitgevoerd.

  • Een eenmalige in-employment screening komt veelal voor als een werknemer wisselt van functie of promotie maakt.
  • Periodieke in-employment screening wordt veelal gedaan om reden van kwaliteitsmanagement of zelfs wetgeving, zoals de Wft.

Belangrijk om te benoemen is dat in-employment screening geen teken van wantrouwen is, maar juist een middel om het onderling vertrouwen te versterken. Hoe sterker dit vertrouwen, hoe lager de kans op onnodige risico’s.

Meer over in-employment screening

Whitepaper
Download de voorwaarden van succesvolle in-employment screening
Whitepaper
Download de voorwaarden van succesvolle in-employment screening
Succesvolle in-employment screening

Waarom een in-employment screening service?

Korte doorlooptijd

Een screening in Nederland is doorgaans binnen 5 werkdagen afgerond (buiten de aanvraag van de VOG en internationale diploma’s).

Ontzorgen van HR-afdeling

Nadat een werknemer in het systeem van Validata is aangemeld en het juiste screeningsprofiel is gekozen, nemen wij jou al het werk uit handen. Zo kan jouw organisatie zich focussen op hun core business en ben je zeker dat jouw personeel voldoet aan de (sector) eisen.

Benutten van netwerk aan data leveranciers

Om gemakkelijk inzicht te krijgen in de juiste informatie, is een breed netwerk aan data partners nodig. Een professionele screeningsorganisatie als Validata heeft vertrouwde samenwerkingen tot stand gebracht, zodat jij je niet aan deze uitdaging hoeft te wagen.

Voldoen aan privacy wet- en regelgeving

In-employment screening kan een privacygevoelig proces zijn. Door een in-employment screening service af te nemen, ben jij er zeker van dat jouw gegevens en die van jouw werknemers worden gewaarborgd volgens de AVG richtlijnen.

Starten met in-employment screening

Heb je interesse in de in-employment screening services van Validata? Wij denken graag met jouw organisatie mee over een passende oplossing. Neem contact op met ons team en dan spreken we elkaar snel!

Neem vrijblijvend contact op

This site is registered on wpml.org as a development site.
Kies de regio waarin je je bevindt: