Rijschoolbranche positief over verplichte VOG

85% van de rijinstructeurs vindt dat een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) algemeen verplicht moet worden gesteld in de branche. Dit blijkt uit een grote enquête van VerkeersPro, een vakblad voor rijscholen.
 
Deze uitkomst is opvallend, omdat enkele jaren geleden nog een storm van kritiek losbarstte toen BOVAG dit verplicht stelde als toelatingseis voor haar leden. Destijds kwam de branche regelmatig negatief in het nieuws door toedoen van dubieuze collega’s. BOVAG wilde met de maatregel een signaal afgeven dat de branche bereid is om de hand in eigen boezem te steken en actief bij te dragen aan oplossingen.
 
Na de invoering van 2toDrive kunnen jongeren vanaf 16,5 jaar al rijlessen volgen. De branchevereniging is van mening dat iedereen die professioneel en vrijwel dagelijks met minderjarigen te maken heeft, een Verklaring Omtrent het Gedrag zou moeten kunnen overleggen. Als dit van zwemleraren, voetbaltrainers en docenten wordt geëist, dan moet dit ook zeker het geval zijn bij rijinstructeurs.
 
BOVAG heeft er altijd voor gepleit dat het verplichte VOG voor alle instructeurs zou moeten gelden, ook voor rijinstructeurs die niet bij de branchevereniging zijn aangesloten. De andere brancheorganisaties, FAM en VRB, onderstrepen de noodzaak hiervan en het lijkt erop dat Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu lijkt deze maatregel nu te gaan doorvoeren. Uit het onderzoek van VerkeersPro blijkt dat de invoering van een verplichte VOG dus ook door de rijinstructeurs breed wordt gedragen.
Bron/auteur: VerkeersPro
Publicatiedatum:10 augustus 2017


Terug naar overzicht
Uw aanvraag is verstuurd.
De Validata Group B.V. (met de labels CV-OK, Vrijwilliger-OK en Wonen-OK) maakt gebruik van cookies en webstatistieken om beter inzicht te krijgen in het gebruik en de behoefte van de bezoeker. Dit doen we om deze website te kunnen blijven verbeteren voor de gebruikers. ×