Bestuurders politievakbond vervolgd voor Fraude

Minstens twee bestuurders van politievakbond ANPV worden verdacht van gesjoemel met subsidies en declaraties. Het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt dat ze daarvoor strafrechtelijk worden vervolgd. Het OM wil niet zeggen om wat voor bedrag het precies gaat, maar volgens bronnen gaat het om tienduizenden euro’s.


De politie onderzoekt de zaak ook intern, want beide bestuurders zijn ook politiefunctionarissen. Dit onderzoek zal moeten vaststellen of er mogelijk ook interne regels zijn overtreden. Naar verluid hebben de bestuursleden subsidiegeld opgestreken en geknoeid hebben met declaraties zoals torenhoge kilometervergoedingen. Op die manier zouden ze hun salaris hebben verhoogd.


Witwassen
Volgens het AD is een van de verdachten de bondsvoorzitter. Geert P. Hij zou van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte worden verdacht. P. wilde niet reageren op de zaak. Hij is sinds december met ziekteverlof. Deze week werd een tijdelijke vervanger voor hem aangesteld. Het is niet duidelijk wie de andere verdachte is.
In een verklaring op de website van de ANPV verklaart het bestuur het te betreuren dat hun organisatie op deze manier in het nieuws komt. De bond wil verder niet vooruitlopen op de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek en zal daarom verder niet reageren.Bron/auteur: NOS
Publicatiedatum:21 april 2018


Terug naar overzicht
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord