Diploma screenen


Checken van een diploma door screenen

Bij het aannemen van een werknemer zijn de juiste capaciteiten en voldoende vakkennis  ontzettend belangrijk. Op een CV wordt vermeld welke opleidingen en diploma’s de sollicitant heeft gedaan en behaald, waardoor een bepaald niveau kan worden verwacht. Voor bepaalde functies is logischerwijs specifieke vakkennis vereist. Er blijkt echter dat meer dan de helft van de sollicitanten onwaarheden in zijn/haar CV heeft staan. Het komt zeer regelmatig voor dat er wordt gelogen over de werkervaring, maar ook over het bezit van specifieke diploma’s worden onwaarheden verkondigd. Als werkgever is het prettig en geruststellend om te kunnen controleren of een kandidaat daadwerkelijk over bepaalde diploma’s beschikt.

Grote zekerheid met diploma screening

Voor werkgevers is het aannemen van een nieuwe werknemer risicovol. Het aannemen van iemand die niet in het bezit van de juiste diploma’s is en daardoor ongeschikt voor de functie is erg vervelend voor de werkgever. Op den duur gaat diegene het bedrijf onnodig veel tijd en geld kosten. Het hebben van de juiste en praktische informatie over een (potentiële) werknemer is ontzettend waardevol. Het doel is om transparant en met een bepaalde zekerheid  een samenwerking aan te gaan met een nieuwe medewerker Door het screenen van de diploma’s van de medewerker kan veel gedoe worden voorkomen, een waardevolle investering dus. Diploma screenen zorgt ervoor dat bepaalde gegevens die van belang zijn voor de functie gecontroleerd en bevestigd kunnen worden. Zo kan er worden vastgesteld of de potentiële werknemer een betrouwbare en geschikte aanwinst kan zijn voor u als werkgever.

Flexibel online screeningsproces

Het screenen van diploma’s kan tijdrovend zijn, CV-OK is dé specialist in het screenen van personen en bedrijven. Door het laagdrempelige online screeningsproces kan CV-OK eventuele onzekerheid en zorgen wegnemen. Bij elke (potentiële) arbeidskracht wordt een  persoonlijk screeningsrapport afgeleverd. De privacywetgeving en beveiliging is zeer belangrijk voor CV-OK tijdens het diploma screenen. De privacy van de kandidaat wordt zeer goed beschermd en er wordt discreet omgegaan met persoonsgegevens. De werkgever is verzekerd van de betrouwbaarheid en geschiktheid van de (potentiële) werknemer na de screening. Er kan worden vastgesteld welke kandidaten betrouwbaar en oprecht zijn en daarmee een positieve aanvulling kunnen zijn voor uw bedrijf.


Uw vraag of opmerking:
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord