CV Screening


Waarom is CV screenen zo belangrijk?

CV screenen, wat is het en waarom is het belangrijk? Bij het zoeken naar een nieuwe werknemer voor een openstaande functie komen er ongetwijfeld veel CV’s van potentiële werknemers binnen. CV’s staan vol met belangrijke informatie en gegevens over de achtergrond van de sollicitant. In de praktijk blijkt echter dat het merendeel van de CV’s onwaarheden bevatten. Het komt regelmatig voor dat de waarheid over het behaald hebben van een diploma verdraaid wordt. Ook over werkervaring wordt dikwijls ‘gejokt’. Hoe weet u nu wat de waarheid is en wat niet en hoe kiest u een geschikte werknemer?

CV screening biedt zekerheid voor werkgevers

Werkgevers lopen veel (potentiële) risico’s bij het aannemen van een werknemer. Het komt te vaak voor dat de aangenomen werknemer achteraf  niet aan de verwachtingen voldoet, of onbetrouwbaar blijkt. Deze tijd- en geld rovende situatie wilt u als bedrijf uiteraard graag voorkomen. Bij het kiezen van een nieuwe werknemer is correcte en relevante informatie zeer belangrijk. CV screening geeft u de zekerheid dat de CV’s van de kandidaten in orde zijn en naar waarheid zijn ingevuld. Het CV screenen is gericht op inspectie en verificatie van bepaalde gegevens wat betreft de werkervaring, opleidingen en diploma’s. Vervolgens kan worden vastgesteld of de betreffende persoon een goede en betrouwbare potentiële werknemer voor uw bedrijf kan zijn.

Risico’s beperken door CV screenen

CV-OK neemt het werk van u over en biedt begeleiding gedurende het screening proces. CV-OK kan uw onzekerheid en zorgen wegnemen bij het aannemen van een nieuwe medewerker door het gebruik van een gebruiksvriendelijk en flexibel online screeningsproces. Voor iedere (potentiële) werknemer wordt een persoonlijk  screeningsrapport opgeleverd. Alle dossiers van kandidaten worden met inachtneming van alle eisen rondom privacywetgeving en beveiliging behandeld. CV-OK vindt het beschermen van persoonsgegevens van groot belang en gaat daar dan ook zorgvuldig mee om. CV screenen is een handig middel om potentiële risico’s en zorgen voor u als werkgever over (toekomstige) werknemers weg te nemen. Na de screening kan met vertrouwen worden gesteld welke kandidaten voldoende betrouwbaar en integer zijn om voor uw bedrijf aan de slag te gaan en succesvol te kunnen zijn.


Uw vraag of opmerking:




Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord